| archief |
 Oldies Back on Stage is overgegaan in het nieuwe Meierijstad Music Festival | 12 december 2016 |

Oldies Back on Stage is met ingang van dec. 2016 overgegaan in het nieuwe Meierijstad Music Festival. Vanaf nu kunt u alle informatie hierover vinden op de website www.meierijstadmusicfestival.nl en/of op www.facebook.com/meierijstadmusicfestival.

Oldies 2015 zit er weer op | 10 juni 2015 |

Oldies zit er weer op. Hierbij een kort verslag van de avond en een leuk filmpje van Peter Koelewijn.

Bekijk filmpje van Peter Koelewijn.

Lees het kort verslag op Kliknieuws.

Kijk in ons album de foto's die tijdens de avond gemaakt zijn. Wellicht ziet u uzelf en/of andere bekenden wel voorbij komen. Je kunt ook altijd kijken op onze Facebookpagina.Woodstock tribute


Het is bijna zover. Zaterdag 6 juni komt nu snel dichterbij | 4 juni 2015 |

Er zijn nog steeds kaarten te koop bij het UITpunt en de Blauwe Kei. Ook op de avond zelf aan de kassa kun je nog entreekaarten kopen (dat ging 'vroeger' wel anders!!). Voor € 15,00 per persoon ga je een fantastische avond meemaken.Peter Koelewijn, na ruim 50 jaar optreden, still going strong

Deep Purple by Purple Strangers slotact van Oldies Back on Stage

Line-up Oldies Back on Stage 2015 | 25 februari 2015 |

De kaartverkoop is inmiddels al gestart en zoals gewoonlijk zijn er weer veel vaste gasten die hun toegangsbewijs al binnen hebben alvorens bekend is welke bands er gaan optreden. "Oldies" is dit jaar gepland op zaterdag 6 juni a.s. De programmering sluit in grote lijnen aan bij die van de voorgaande jaren maar er is deze keer ook een verrassende verandering gepland.

In totaal zullen er tijdens de a.s. editie 8 bands en 3 DJ’s te horen zijn. Verdeeld over drie podia in theater De Blauwe Kei. De avond start met een optreden van de winnende Pop&Co band. Welke band dat gaat worden wordt de komende maanden beslist in een spannende bandbattle. Meer hierover kunt u o.a. lezen op de website www.popenco.nl. Naast deze jonkies zijn het vooral de oudjes die de avond moeten gaan maken. We zetten de namen op een rijtje. De Woodstock Tribute band, Joe Cocker Back on Track, The Clarks met een gastoptreden van Frans Krassenburg (leadzanger van de Golden Earrings begin jaren ‘60), Act ’83, Peter Koelewijn en als laatste Deep Purple by Purple Strangers.

We hopen dat onze fans aangenaam verrast zullen zijn door de kwaliteit van de (tribute)bands. Purple Strangers bijvoorbeeld wordt internationaal geroemd om hun perfecte sound. Purple Strangers klinkt nu zoals Deep Purple klonk in hun beste jaren. Deze band heeft dan ook op grote shows door heel Europa opgetreden. Extra blij zijn we met de 2 oudste knarren van de avond. Peter Koelewijn en Frans Krassenburg. Beiden de 70 al gepasseerd maar tijdens “Oldies” zult u daar weinig van merken.

Soosverleden
Het café wordt omgedoopt tot soos. Incl. de DJ’s van weleer. Ben Schilder, Dré den Ouden en Cor van der Klooster gaan terug in de tijd. Met veel beeld en geluid zullen zij de herinneringen aan de Underground, Skup, het Karrewiel, Klumpke en Kuuske weer terughalen. Iedereen die in die tijd deel uit maakte van deze “rebelse jeugdkroegen” mag dit niet missen.

Kaartverkoop
20 jaar na de start van ons festival zijn de entreekaarten weer terug op hun “oude” prijs. Voor € 15,00 per persoon kunt u genieten van een onvervalst, gezellige avond met muziek uit de jaren ’60, ’70 en ‘80. Tickets zijn te koop bij De Blauwe Kei en het UITpunt in Veghel of online via de website www.blauwekei.nl Wil je op de hoogte blijven like dan onze Facebookpagina.

Remember the good days! | 1 december 2014 |

Oldies Back on Stage 2015
Veghel - Traditiegetrouw maken we in december bekend wanneer de volgende editie is gepland. In 2015 kunnen de liefhebbers van dit oergezellige muziekfestival zaterdag 6 juni in hun agenda noteren. Hoe het programma er precies uit gaat zien willen we natuurlijk nog niet zeggen. Er liggen al wel een aantal getekende contracten, o.a. met een popicoon uit de Haagse scene en een zeer ervaren regionale band. Een ding is zeker, onze vaste bezoekers zullen wederom veel waar voor hun geld krijgen.

Ook in 2015 is "the place to be" theater de Blauwe Kei aan het Stadhuisplein in Veghel. Wellicht voor de laatste keer dat we terecht kunnen in deze uitermate sfeervolle en voor ons festival, perfecte locatie. Al jaren lang worden er plannen gemaakt voor verhuizing naar de Noordkade. Voor “ De Oldies” een reden om nu nog zoveel als mogelijk uit de “oude” locatie te halen.

Kaartverkoop
Vanaf nu kunnen de entreekaarten voor "Oldies" worden gekocht bij de Blauwe Kei, het UITpunt en natuurlijk online via de website www.blauwekei.nl
.

Voor wat betreft de entreeprijs hebben we nog een extra verrassing in petto. De entreeprijs is verlaagd naar hetzelfde getal als in 1995. Bij de eerste editie kreeg men voor 15,00 gulden entree tot de avond. Nu, 20 jaar later gaan de kaartjes voor € 15,00 over de toonbank. We willen dat het festival voor iedereen bereikbaar blijft, zowel oud als jong.

Trouw aan de doelgroep
Vanaf 1995 zijn we trouw gebleven aan de doelgroep van ons muziekfestival. Liefhebbers van de echte, onvervalste Pop, Rock, Soul en Blues uit vervlogen tijden worden ook in 2015 weer op hun wenken bediend. Alleen de beste bands hebben door de jaren heen op "Oldies" opgetreden. Deze kwaliteit wordt gewaardeerd van generatie op generatie. Zo is ons festival van een reünie-achtig karakter naadloos overgegaan naar een festival voor echte muziekliefhebbers, liefhebbers van gitaarrifjes, drumsolo’s, vette baspartijen en doorleefde zangpartijen. Een groot, muzikaal familiefeest. Vind je "Oldies" leuk? Like dan ook onze Facebookpagina: www.facebook.com/Oldiesbackonstage

Nieuwe website Pop&Co "on air" | 28 januari 2014 |

MIK Veghel heeft het sponsorgeld uit het Stage Support Fund gebruikt om een nieuwe website te maken voor Pop & Co. Deze website is onlangs opgeleverd en kan nu worden gebruikt om informatie en nieuws over het project Pop & Co te delen met geïnteresseerden.

Ook kunnen de deelnemende leerlingen hier info met elkaar uitwisselen en kunnen er muziek- en filmbestanden op de site geplaatst worden. Tevens is het de bedoeling dat deze nieuwe site een digitale ontmoetingsplaats wordt voor jongeren die zich, op welke wijze dan ook, interesseren in het zelf maken van muziek. Het bestuur van Oldies Back on Stage is blij met het resultaat en hoopt dat deze nieuwe website ertoe zal bijdragen dat meer jongeren zich zullen melden voor een plek in het project. Check www.popenco.nl
.
Oldies 2013 super geslaagd festival | 3 juni 2013 |

Zaterdagavond stond de Blauwe Kei in Veghel weer in het teken van muziek en verbroedering. Ruim 1.200 gasten in leeftijd variërend van 16 tot 76 hebben met volle teugen genoten van de vele bands die op de diverse podia in De Kei optraden. Vooral het optreden van Addy van den Krommenacker met zijn band Square trok veel mensen naar de grote zaal. De sfeer was goed en het bier stroomde rijkelijk uit de tap. Het succes van "Oldies" is mede te danken aan de geweldige locatie, professionele optredens en het warme gevoel van herkenning.

Kijk in ons album de foto's die tijdens de avond gemaakt zijn. Wellicht ziet u uzelf en/of andere bekenden wel voorbij komen.

In de loop van deze week komen er nog meer foto’s en filmpjes beschikbaar. Hou daarvoor onze website of Facebookpagina in de gaten.


Kaartverkoop laatste kaarten | 30 mei 2013 |

Aangezien ons festival op dit moment nog niet helemaal uitverkocht is informeren wij hier over de diverse mogelijkheden om nog kaartjes te kopen.

Bij de kassa van de Blauwe Kei en via hun website kunt u vrijdagmiddag tot 15.00 uur kaarten kopen. Bij het UITpunt in Veghel kunt u tot zaterdagmiddag 1 juni a.s. tot 14.00 uur terecht.

Mochten er daarna nog kaartjes beschikbaar zijn dan zijn die zaterdagavond 1 juni vanaf 20.00 uur aan de ingang van de Blauwe Kei nog verkrijgbaar. In alle gevallen kosten de kaarten € 25,- p/p.
Nog 2 weken!! | 16 mei 2013 |

Over een kleine 2 weken is het zover. Ons 10e festival in De Blauwe Kei gaat op 1 juni a.s. vanaf 20.00 uur van start.

We raden iedereen aan om op tijd te komen. Ons programma zit bomvol en de eerste band begint al om 20.30 uur met spelen. In de lokale kranten en via de Social Media zullen de komende dagen diverse acties worden gehouden waarbij nog entreekaarten te winnen zijn. Heb je nog geen kaarten maar wil je wel graag aanwezig zijn, hou dan deze acties in de gaten of koop je kaarten nog snel bij het UITpunt in Veghel of De Blauwe Kei.

Wij en onze artiesten zijn er klaar voor, jij ook?
Entreekaarten Oldies Back on Stage ook online te koop | 18 maart 2013 |

Nadat we onze line-up bekend hebben gemaakt is het hard gegaan met de kaarten voor ons festival.

Toch plaatsen we dit bericht even op onze site omdat wij vanuit diverse bronnen hebben gehoord dat de kaarten al weer uitverkocht zouden zijn. Dat klopt niet. Er zijn nu nog zo’n 300 tickets beschikbaar. De kaarten zijn te koop aan de kassa’s van De Blauwe Kei en het UITpunt in Veghel. Ook kun je ze dit jaar gemakkelijk vanuit je luie stoel online bestellen via de internetsite van De Blauwe Kei.

Dus wil jij er graag bij zijn op zaterdag 1 juni a.s.? Grijp nu nog je kans, voor je het weet ben je echt te laat.Mart van der Sangen: "Da’s mooi meegenome in dizze crisistijd"


Mart van der Sangen wint 50 consumptiebonnen | 14 februari 2013 |

Naar aanleiding van de wedstrijd die we hadden uitgeschreven aan iedereen die kaartjes heeft gekocht voor 31 december 2012 is Mart van der Sangen als winnaar uit de bus gekomen. Mart is samen met een clubje goede vrienden een erg trouwe 'Oldies-bezoeker'. "Da’s mooi meegenome in dizze crisistijd", was de reactie van Mart toen hij hoorde dat hij de 50 consumptiebonnen had gewonnen.

Die entreekaarten vliegen er op dit moment gestaag uit. Een kleine inventarisering laat zien dat er nu nog ongeveer 350 over zijn. Wij willen niemand opjagen maar stel de aankoop niet te lang uit want op = op! De kaarten zijn te koop aan de kassa's van De Blauwe Kei en het UITpunt Veghel voor € 25,00 per stuk. Ook online kun je kaarten bestellen via de site van de Blauwe Kei, www.blauwekei.nl.The Sweet

Internationale topact The Sweet naar Veghel | 1 februari 2013 |

Line-up Oldies Back on Stage mag er zijn

Gisteravond werd in Studio 59 in Veghel de programmering bekend gemaakt van de 10e editie van Oldies Back on Stage 2013. Zoals het bestuur al een aantal weken geleden liet weten "The best Line-up ever". Veel bekende lokale, regionale, nationale en zelfs 1 internationaal bekende band komen op 1 juni naar De Blauwe Kei. El Cid, Square (met leadzanger Addy v/d Krommenacker), BOTS, New gig in Town, Louis Windzak Soulband, de Bintangs en de uit de UK afkomstige glamourrockband The Sweet. De organisatie is trots op deze lijst. Oldies is al vanaf 1995 een gerespecteerd muziekfestival, niet op de laatste plaats vanwege de kwaliteit van de optredende bands. In het verleden speelde o.a. al Shocking Blue, TeeSet, The Rubbettes, Dizzy Man’s band, The Shoes, The Troggs, Focus en vele andere bekende en minder bekende topacts op ons podium aldus een zichtbaar tevreden voorzitter Dirk Hoevenaars. En we hebben natuurlijk ook nog de 2 winnaars van de Pop & Co bandbattle die bij ons gaan optreden en de DJ ’s Kees & Giel. Een bomvol programma dus.

Het duurt nog even voordat het 1 juni is maar dat geeft iedereen volop de kans om dit geweldige avondje uit te plannen met vrienden en kennissen. Nu de line-up bekend is, waarschuwt Hoevenaars, zal de kaartverkoop wel in een stroomversnelling komen. Die kaarten zijn vanaf vandaag te koop voor € 25,- per stuk bij De Blauwe Kei, het UITpunt en via de website van De Blauwe Kei. Deze avondvullende snoeptrommel voor echte muziekliefhebbers heeft een trouwe fanclub. Met deze programmering zal ook de vaste schare fans dik tevreden zijn, wacht daarom niet te lang met de aankoop van uw entreekaarten want er zijn er nu nog ruim 800 beschikbaar. OP = OP.

Square Bots New Gig BintangsOp de TV-schermen van Studio 59 zal op 31 januari de line-up bekend gemaakt worden.
Foto: Margot van Kleef

Presentatie bands Oldies Back on Stage 2013!! | 23 januari 2013 |

Donderdag 31 januari a.s. organiseren wij van 20.00 tot 22.00 uur een presentatie van alle bands die tijdens Oldies Back on Stage 2013 gaan optreden. Hiervoor willen wij iedereen van harte uitnodigen. We zouden het leuk vinden om alle Oldiesfans op deze avond te ontmoeten. Wij zorgen in ieder geval voor de juiste sfeer en een leuk stukje live-muziek.

De presentatie is in het nieuwe STUDIO 59 aan de Hoofdstraat 59 in Veghel. Probeer er rond 20.00 uur te zijn dan mis je niets.

Oldies heeft ook een eigen Facebookpagina als je via FB op de hoogte wilt blijven “like” onze pagina dan; www.facebook.com/Oldiesbackonstage


Win 2 kaarten voor Oldies!! | 17 januari 2013 |

Beste "Oldiesfans", binnenkort gaan we bekend maken welke bands er op zat. 1 juni a.s. gaan optreden. Voordat het zover is willen we een prijsvraag organiseren. Geef antwoord op de vraag: Welke internationaal bekende band is op ons 10e festival de hoofdact van de avond? Inzenden kan tot 31 januari 2013. Antwoorden kunnen via Facebook (www.facebook.com/Oldiesbackonstage) worden gegeven of d.m.v. een mail aan; info@oldiesbackonstage.nl.

De winnaar van deze prijsvraag wint 2 kaartjes voor Oldies Back on Stage 2013. Indien er door meer inzenders het goede antwoord wordt gegeven wordt de winnaar geloot.

De bekendmaking van de winnaar vindt plaats op donderdag 31 januari a.s., volg ons op Facebook of check vanaf nu regelmatig onze site.
SUCCES!!


Cheque overhandigd aan dhr. Antonio Almeida van MiK | 5 november 2012 |

Donderdag 1 november hebben we in de publieksruimte van MIK Pieter Breughel, op symbolische wijze, een cheque overhandigd aan dhr. Antonio Almeida van MIK. Door de samenwerking met PopenCo stimuleren we jongeren in hun muzikale ontwikkeling en krijgen 2 bandjes de kans om een optreden te verzorgen tijdens ons festival op 1 juni 2013.


Oldies Back on Stage zoekt samenwerking met MiK kunsteducatie | 26 oktober 2012 |

Oldies Back on Stage schenkt uit het Stage Support Fund een bedrag van € 2.500,- aan Pop & Co. Op deze manier willen wij jongeren stimuleren om zichzelf te ontwikkelen tot volwaardige muzikanten. Onder de noemer Pop & Co valt de band-coaching van MiK. Voor dit jaar hebben zich 10 bandjes geformeerd die intensief worden begeleid door gespecialiseerde docenten van MIK. Zo worden de jongeren klaargestoomd voor het echte werk.

Voor twee van deze bands wordt het echte werk al snel realiteit. Zij krijgen namelijk de kans om een optreden te verzorgen tijdens de tiende editie van Oldies Back on Stage op 1 juni 2013 in De Blauwe Kei. Daartoe wordt binnen MiK een Band-Battle gehouden in december en in januari.

Het sponsorgeld uit het Stage Support Fund gaat gebruikt worden om o.a. een nieuwe website te maken waar alle informatie over Pop & Co op te vinden is. Ook kunnen de deelnemende leerlingen hier info met elkaar uitwisselen en kunnen er muziek- en filmbestanden op de site geplaatst worden. Tevens is het de bedoeling dat de nieuwe site een digitale ontmoetingsplaats wordt voor jongeren die, op welke wijze dan ook, zich interesseren in het zelf maken van muziek.

Op donderdag 1 november 2012 wordt in de publieksruimte van MiK Pieter Brueghel aan de Middegaal in Veghel de cheque officieel overhandigd door Ton van Antwerpen, penningmeester van Oldies Back on Stage aan de heer Antonio Almeida van MiK.

Voorverkoop Oldies Back on Stage van start | 6 juli 2012 |

Met ingang van 1 juli jl. is het weer mogelijk om kaarten te reserveren/kopen voor ons festival op 1 juni 2013. De kaarten zijn online te bestellen via de site van de Blauwe Kei (www.blauwekei.nl) maar ook verkrijgbaar aan de kassa van De Blauwe Kei, het Uitpunt in Veghel of d.m.v. het sturen van een email aan: info@oldiesbackonstage.nl. In verband met vakantie is de kassa van De Blauwe Kei gesloten tot 3 september a.s. De kaartjes kosten € 17,50 per stuk.

Optredens "Oldiesbands" trekt veel publiek | 2 juli 2012 |

Tijdens het Slokdarmfestival, wat afgelopen weekend plaatsvond was er volop gelegenheid om te genieten van muziek. In het Julianapark traden 3 "Oldiesbands" op. El Cid, Act ’83 en BOTS gaven achter elkaar een geweldig optreden weg. Het aantal mensen op het veld groeide gestaag uit en het publiek bleef ook na het kleine regenbuitje staan tot BOTS zijn laatste nummer (Wat zullen we drinken) had gespeeld. Het was een geslaagde middag en een fantastisch weekend.

10e editie Oldies Back on Stage zaterdag 01 juni 2013 | 28 juni 2012 |

Zaterdag 1 juni 2013 staat de 10e editie van Oldies Back on Stage gepland. Ook de nieuwste editie vindt plaats in de vertrouwde omgeving van De Blauwe Kei.

Tijdens "Oldies" kun je in 5 verschillende zalen genieten van live muziek uit de jaren '60, '70 en '80. Circa 8 bands en D.J. 's zullen ook deze keer weer net zo vlammen als vroeger.

Naast een fantastische sfeer, is de kwaliteit van de optredens de belangrijkste reden waarom je ook in 2013 weer van de partij moet zijn. Reserveer nu alvast je kaarten à € 17,50 p/st. of noteer de datum in je agenda. Breng gerust je zoon en dochter mee en geniet met z'n allen van de beste popmuziek allertijden.

"Oldiesblok" tijdens het Slokdarmfestival
Dit weekend is in Veghel het groots opgezette Slokdarmfestival. Op vele podia door Veghel zullen in totaal meer dan 100 groepen, artiesten of acts een optreden verzorgen. Op zondagmiddag is er voor de liefhebbers van ons festival in het Julianapark vanaf circa 13.30 uur tot 17.00 uur muziek te horen van respectievelijk El Cid, Act ’83 en de legendarische jaren ’70 band BOTS. Een soort van “Oldies Outdoor”. Kom ook en geniet samen met je vrienden van deze optredens.

Kaartverkoop
Vanaf vandaag is het mogelijk om kaarten voor ons festival te kopen. De entreeprijs is in de voorverkoop, fors verlaagd. Kaarten zijn à € 17,50 p/st. te koop aan de kassa van de Blauwe Kei of via de website www.blauwekei.nl. Wie voor 31 december 2012 kaarten koopt maakt ook nog kans op 50 consumptiebonnen voor ons festival.

Oldies Back on Stage brengt legendarische Bots op Slokdarmfestival | 11 mei 2012 |

Het Slokdarmfestival in Veghel krijgt dit jaar een bijzondere aanvulling.
Oldies Back on Stage verzorgt namelijk twee optredens op het hoofdpodium in het Julianapark. We hebben de legendarische jaren zeventigband Bots weten te strikken voor een exclusief optreden. De band, o.a. bekend van het dranklied 'Zeven dagen lang', verzorgt zondag 1 juli een optreden. Ook zal onze vaste huisband Act '83 een optreden verzorgen. Oldies Back on Stage wil tijdens het Slokdarmfestival bekend maken op welke zaterdag in 2013 het 10e festival plaats zal vinden. Nog even geduld dus.