Herrie Davidson Band

 

OLDIES BACK ON STAGE 2011
Sixties en seventies nog steeds centraal tijdens festival.


Nog een kleine 4 maanden en dan is het weer zover: De nieuwste editie van OLDIES BACK ON STAGE met een line-up die er wederom mag zijn. Zaterdag 21 mei 2011 zal De Blauwe Kei wederom het podium zijn waar de diverse artiesten, bands en DJ’s zullen optreden.

In de grote zaal zullen 4 bands op het podium verschijnen. Als eerste zal de onlangs geformeerde band STILL-WORKING het spits afbijten. Deze 11-mans formatie speelt een onvervalste mix van pop, soul en rock. Ervaren muzikanten als Ad van der Horst, Kees v/d Burgt, Jan v/d Wetering en Peer v/d Burgt zijn, samen met 7 andere muzikanten, ongeveer een jaar geleden gestart in deze combinatie. Allemaal hebben ze hun sporen in de jaren 60 of 70 bij andere bands verdiend. Een enkeling speelde al eens op ons festival. Wedden dat u er vrolijk van Still-Working?

Na Still-Working is het tijd voor de professionals van FOCUS. 2 leden van deze band behoren nog tot de originele bezetting. Thijs van Leer en Pierre van der Linden (Brainbox). Beiden zeer gedisciplineerde muzikanten worden nu bijgestaan door gitarist Niels van der Steenhoven en basgitarist Bobby Jacobs. De “oude hits” Hocus Pocus en Silvia zullen u ongetwijfeld meevoeren naar uw jonge jaren. Kijk voor meer informatie over Focus op www.focustheband.com.

Wereldberoemd in Heeswijk-Dinther en omgeving treedt vervolgens de HERRIE DAVIDSON BAND op. Vijf 'nog steeds jonge gasten' brengen in hun set de grootste nationale en internationale wereld-hits weer tot leven. Vol enthousiasme en overgave, alsof de tijd heeft stilgestaan. Het kan ook zomaar eens gebeuren dat het podium gevuld wordt met de groten der Rock & Roll. De band bestaat uit: Marc van Opstal: Gitaar en zang, Peer van Vreede: Basgitaar, Ton van de Veerdonk: Drums en zang, Gerard van den Heuvel: Keyboards en zang en René Habraken: Leadzang.

De finale in de grote zaal is weggelegd voor onze vaste huisband ACT ’83. Kort na "Oldies 2009" zijn er door diverse omstandigheden enkele bandleden gestopt. Wat natuurlijk jammer is want het was elk jaar weer knallen met Act ’83. Inmiddels is de band weer op volle sterkte en net zo goed of beter dan ooit. Ron van de Snepscheut heeft zijn handen vol om zijn nieuwe zangeres (Erika van der Zanden) in toom te houden. Samen met de nieuwe gitaristen Raymond v/d Vorst en Eric Tieme en toetsenist Maarten Pennings is Act ’83 een brok dynamiek die nog steeds mooi is om naar te kijken en te luisteren en nog swingender is om op te dansen.

Een ander decor treft u aan in de DISCOTHEEK, die ook dit jaar weer zal worden bemand door de Dj’s KEES en GIEL. Kees van den Heuvel draait samen met zijn maat nog "oude" 12-inch vinyl singles. Samen zullen ze zorgen voor het betere swing, soul, funk en discowerk. Niet alleen het bekende werk maar ook de minder bekende, maar zeker zo lekkere, dansplaten maken van de foyer van De Blauwe Kei een dampende jaren '80 club.

In het theatercafé tenslotte kunt u genieten van een van de beste bands op deze wereld. En dat al bijna 50 jaar. In 1962 opgericht door o.a. Mick Jagger en Keith Richards. The Rolling Stones zijn nog lang niet dood. De bejaarde rockers zijn toonaangevend in de Premier League van de rock 'n' roll. Ook in het nieuwe millennium houden ze de gemoederen nog bezig. Bewijs hiervan zijn hun laatste CD's “Bridges to Babylon”, “No Security”, en de verzamelaar "Fourty Licks".

De Rolling Stones-coverband URBAN JUNGLE, vernoemd naar de Europese tournee van The Stones van 1990, brengt een dwarsdoorsnede uit het bijna 50-jarige repertoire van The Stones ten gehore. Dit gaat van “Paint it black” (1966) via “Brown sugar” (1971) en “Start me up” (1981) naar “Don’t stop” (2002). Urban Jungle bestaat uit ervaren muzikanten die onder meer bekend zijn geworden in bands als Jeanne d'Arc & The Flames, Upsurge, Hot Eskimo, Brandhout, Spirit en The Four Willies. Urban Jungle staat garant voor een avondje rocken op de riffs van Keith, de oerkreten van Mick en last but not least de klappen van Charlie. Dat wordt onvervalst rocken in de meest intieme ruimte van De Blauwe Kei.

OLDIES BACK ON STAGE is er helemaal klaar voor! Jullie ook? Entreekaarten zijn nog te koop bij het UITpunt in Veghel à € 22,50 of d.m.v. het versturen van een mailtje aan info@oldiesbackonstage.nl.

« Terug