The Vitals


Renee & the Alligators


El CidThe Dizzy Man's BandAct '83


The Louiswindzak Soulband

 

OLDIES BACK ON STAGE 2009
Sixties en seventies nog steeds centraal tijdens festival.


Nog 4 maanden en dan is het weer zover: Een nieuwe editie van OLDIES BACK ON STAGE met een line-up die er wederom mag zijn. Zaterdag 6 Juni 2009 wordt de Blauwe Kei weer ingericht met vier podia waarop diverse artiesten, bands en DJ’s het uiterste van hun kunnen zullen laten zien.

In de grote zaal staan 4 toppers uit vervlogen tijden op het podium. De Stratumse band THE VITALS bijten het spits af. Met hun onvervalste covermix van bands als The Beatles, The Kinks, The Hollies en The Stones speelden zij in de jaren 60 al menig zaal plat. Ook in Veghel, bij zaal Van Berkel, waren ze graag gezien. Wedden dat u er vrolijk van wordt dat zij er dit jaar bij zijn?

Na The Vitals mag het publiek zich opmaken voor RENEE & THE ALLIGATORS. Deze band speelt nog, in originele bezetting en zeer gedisciplineerd, het Rock ’n Roll repertoire. Hits als Guitar Boogie en In the Mood zullen u meevoeren naar uw jonge jaren.

Wereldberoemd in Erp/Keldonk en verre omgeving treed vervolgens de 5-mansband EL CID op. Sinds enkele jaren is de band, ook weer in originele bezetting, actief op het podium. Gillende meiden brengen ze niet meer op de been maar dat het enthousiasme en de sfeer van het podium spat, dat kunnen de gasten van Oldies Back on Stage zelf ervaren. Een stevig partijtje pop/rock uit de jaren 60 en 70 dat is wat je krijgt geserveerd als je dit optreden bijwoont.

De finale in de grote zaal is weggelegd voor een ongekend, Nederlands stukje spektakel: THE DIZZY MAN’S BAND. Deze Nederlandse feestband is na een stevige winterslaap herrezen. Jacques Kloes en zijn mannen zorgen, ook in 2009, voor een perfecte show. The Opera, the show en vele andere bekende hits uit het eigen repertoire zullen uit de speakers knallen. De oude stukken worden subtiel aangevuld met enkele modernere nummers. Met opzet geprogrammeerd aan het einde van het feest want als je de energie van deze band hebt ervaren kun je daarna bijna knock-out en met een tevreden gevoel huiswaarts keren.

Een ander decor treft u aan in de DISCOTHEEK, die ook dit jaar weer zal worden bemand door KEES VAN DEN HEUVEL. Kees draait nog met zijn "oude" 12-inch vinyl singles. (je weet wel, die zwarte platte schijven) Hij zal zorgen voor het betere swing, soul, funk en dance-classics werk.

In het theatercafé speelt onze vast terugkerende band ACT ’83. Dit keer geven we de band de muzikale leiding over ons gezellige café. Act ’83 behoeft als vaste huisband geen introductie. Onze vaste bezoekers weten wat ze aan Ron van de Snepscheut en zijn mannen/vrouwen hebben. Het was de wens van de band zelf om lekker “underground” te gaan in de meest intieme ruimte van de Blauwe Kei.

De laatste zaal in de programmering is het theaterpodium. Ook dit jaar weer ingericht met een bar en dansvloer. En dat er gedanst gaat worden is zeker. Hiervoor zorgt THE LOUISWINDZAK SOULBAND (voorheen Nico Goes Soul). Louis heeft zeven doorgewinterde en gedreven muzikanten achter zich geschaard. Gepassioneerde muzikanten met een zeer goede staat van dienst die stuk voor stuk de meeste podia in Nederland –en vele daarbuiten- hebben beklommen én stuk voor stuk volledig ontoerekeningsvatbaar worden als het gaat om de muziek van Otis Redding, Wilson Pickett, Sam & Dave, enz. Resultaat: PURE VETTE SIXTIES-SOUL, LIVE OP HET PODIUM. Onversneden SOUL zonder franjes dus zoals het hoort te klinken. In de pauze zal de DJ ervoor zorgen dat je geen kans krijgt om in te dutten.

OLDIES BACK ON STAGE is er helemaal klaar voor! Jullie ook? De kaarten waren weer binnen 1 dag uitverkocht dus samen met dit programma wordt het weer een fantastisch feest. Tot 6 Juni.