In 1995 kwamen Veghelaren Ron van de Snepscheut en Harry Vermeulen op het idee om 'Oldies Back on Stage' te organiseren. Het idee was om de populaire bands uit de zestiger en zeven- tiger jaren nog eens op het podium te laten staan en een reunie-achtige avond te creeëren!

'DE EERSTE EDITIE ZAL DE TREND ZETTEN VOOR DE VOLGENDE JAREN'. Want het blijkt een gouden greep! Voor veel bezoekers heeft 'Oldies Back on Stage' inderdaad een hoog reunie-gehalte. De eerste editie heeft een zeer populaire Nederbeatband: the Shoes "Na na na" uit Leiden. Ook zijn er veel regionale bands: Sort Out, Image S5, Blaze, Square en DJ Mario van Driel.

      
1995: The Shoes                             1997: Tee Set                                  1999: Shocking' Blue                       

'DE EDITIE 1997 VAN "OLDIES BACK ON STAGE" WAS DE TWEEDE'. Na de eerste succesvolle aflevering in 1995. Waren het toen the Shoes, nu stond de Delftse Nederpopgroep Tee Set als hoofdact op het podium. Naast de Tee Set -met de inmiddels overleden zanger Peter Tetteroo- waren er optredens van de Kilian Brothers (Indo-rock) en Real Stallions (Mercybeat). Huub Brugmens (ex-El Cid), Arthur de Lima en de Veghelse gitarist Jan Vos (ex-Bumblebees) verzorgden een jam-sessie. Ook draaiden de hele avond de DJ's Dré den Ouden, Mario van Driel en Ton van Herwaarden muziek uit de sixties en seventies.  
     
'OUDJES SPELEN VEGHEL PLAT'. De derde 'Oldies Back on Stage' in 1999 was een groot succes. Met de Haagse band Shocking Blue (mèt Mariska Veres) en het Rob Hoeke Kwartet had Veghel twee topacts van de bovenste plank in huis.
Natuurlijk ging 'Venus' van Shocking Blue erin als koek, maar dat gold ook voor de Veghelse Superband Image S5, Act 83, Purple Haze en Sort Out.
In het theatercafé hield disk-jockey Mario van Driel de dansvloer de hele avond goed gevuld. Dat gold ook voor de Pub, waar Rob Hoeke met zijn boogie-woogie en bluesmuziek eveneens voor een volle dansvloer zorgde. Ook deze Oldies Back on Stage was met 1200 bezoekers weer uitverkocht!

'OLDIES SWINGEN NOG ALS DE BESTE'. Dat was de kop in de Stadskrant Veghel over de vierde 'Oldies Back on Stage' in 2001. Met onder meer de Osse glitter-band Blockbusters en de Swinging Soul Machine was de stemming onder de ruim 1200 bezoekers geweldig.
Naast de Swinging Soul Machine en Blockbusters waren er de Veghelse bands
Act 83 en A50, VandeVen, Desolation en dj Mario van Driel. Blockbusters bracht een strakke show met nummers van the Sweet, Gary Glitter en Mud; de Swinging Soul- machine speelde een aaneenschakeling van oude soul, van Arthur Conley tot James Brown.
De opbrengst van de avond -een bedrag van 10.000 gulden- was voor de LGSV (Lichamelijk Gehandicapten Sport Veghel).

      
2001: Blockbusters                           2003: The Rubettes                           2005: Hank The Knife & the Jets

RUBETTES LATEN VEGHEL SWINGEN.
Ruim 1200 enthousiaste bezoekers genoten op zaterdag 7 juni 2003 van the Rubettes, Albert West & the Shakin' Arrows, Act 83, A50, Flip The Switch en Two of Us op de vijfde 'Oldies Back on Stage'. Ook de discotheek met dj Mario van Driel was ´the place to be´ in de Blauwe Kei. De vijfde editie van Oldies Back on Stage was een  groot succes. Voor de goede doelen is een flink bedrag overgebleven. 'Oldies Back on Stage' kon medio september in totaal 4000 Euro overhandigen.

'UITVERKOCHTE OLDIES WEER WAAR MUZIEKFEEST'. Op zaterdag 11 juni 2005 was de Blauwe Kei bijna te klein. Een record aantal bezoekers van 1500 Oldies passeerden de kassa's: het evenement was al in december 2004 binnen een week uitverkocht. The Beatles Revival Band, Act 83, A50, Black Sell, Hank the Knife & the Jets Phil Friendly and the Extenders, Jaap Dekker en de disk-jockey's Hans Smits en Eddy Jones zorgden voor misschien wel de bèste Oldies ooit. Nog nooit bleef het tot sluitingstijd zó druk als tijdens deze laatste editie van Oldies Back on Stage....

2007 - Veghels succes op Oldies.
Op Zaterdag 9 Juni 2007 was het na 2 jaar wachten dan eindelijk weer zover. Dit keer met een echte onvervalste Veghelse revival band in de gelederen. The Syrinx Stringband met o.a. Geert van de Vorstenbosch, Geert Rombouts en last but not least Angela van Dun. Zij lieten oude tijden herleven voor een, wederom, uitverkochte Blauwe Kei.

Na dit optreden was de toon gezet en maakten bands als de Britse Beegees Magic, PV and the Heartbeats, vanSteeg en Jase er weer een waar feest van. Het hoogtepunt van de avond waren natuurlijk The Troggs, met hun hits “Wild thing”, ”With a girl like you” en “Any way that you want me” wisten ze de oudere jongeren weer stevig aan het “rocken” te krijgen. De avond werd bijna traditioneel afgesloten met een altijd swingend optreden van onze huisband Act ’83.

Ook dit keer werden de disco-lovers niet vergeten en werd de foyer weer omgetoverd tot een waar discoparadijs. Dit keer waren het Kees van den Heuvel, Hans Smits en Roel Jansen die met stampende discodreunen en swingende soul klassiekers een fantastisch ‘70-’80 feestje wisten neer te zetten.

Voor iedereen weer wat wils waar men nog lang met veel plezier op terug kan kijken, maar wij kijken vooruit, over 2 jaar is het weer zover!!!!!!

      
2007: The Troggs                             2009: The Dizzy Man's Band              2011: Focus

2009 - Oldies met een lokaal tintje.
Zaterdag 6 Juni 2009 was De Blauwe Kei weer ingericht met vier podia waarop diverse artiesten, bands en DJ’s het uiterste van hun kunnen zullen lieten zien.

De Stratumse band THE VITALS bijten het spits af. Met hun onvervalste covermix van bands als The Beatles, The Kinks, The Hollies en The Stones speelden zij de zaal plat, net als in de jaren ‘60 bij zaal Van Berkel Veghel.

Daarna werd het publiek getrakteerd op RENEÉ & THE ALLIGATORS. Deze wisten de zaal aardig op te warmen met hits als Guitar Boogie en In the Mood.

Het lokale tintje werd deze keer verzorgd door de wereldberoemde band (in Erp/Keldonk) EL CID. Dat deze band nog steeds een grote schare fans heeft, kwam tot uiting in een stampvolle dansvloer.

De finale in de grote zaal werd verzorgd door: THE DIZZY MAN’S BAND. Deze Old time Nederlandse feestband staat altijd garant voor een spectaculair optreden, ook nog in 2009. Nummers als The Opera, The Show en vele andere bekende zorgden wederom voor een onvergetelijke afsluiter.

Voor de disco-lovers was de DISCOTHEEK, the place to be. Bemand door KEES VAN DEN HEUVEL. Kees wist met zijn "authentieke" 12-inch vinyl singles. (je weet wel, die zwarte platte schijven) de beentjes weer van de vloer te krijgen.

Het theatercafé was dit keer het toneel van onze vast terugkerende band ACT ’83. Dit keer wisten ze van ons gezellige café een dampende feestzaal te maken. Lekker dicht bij het publiek wat voor een nog betere interactie zorgde en er daardoor een swingende “bende” van maakte.

Last but not least kwamen ook de soul liefhebbers aan hun trekken op het theaterpodium. Ook dit jaar weer ingericht met een bar en dansvloer. En dat er gedanst werd daar zorgde THE LOUISWINDZAK SOULBAND wel voor. De gepassioneerde muzikanten wisten te overtuigen met muziek van Otis Redding, Wilson Pickett, Sam & Dave, enz. Resultaat: EEN PURE, VETTE SIXTIES AND SEVENTIES SOULPARTY.

Wat ging de avond weer snel, gelukkig dat het over 2 jaar alweer zo ver is

2011 - Oldies still going strong.
Zaterdag 21 mei 2011 ging De Blauwe Kei voor de negende keer terug naar de sixties, seventies and eighties. Wederom was het een groot feest van herkenning zowel qua muziek als publiek. Nadat de regionale 11-mans formatie STILL-WORKING het festival geopend had met een onvervalste mix van pop, soul en rock, was het de beurt aan de professionals van FOCUS, met als originele leden Thijs van Leer en Pierre van de Linden. Met nummers als Hocus Pocus, Silvia en House of the King lieten ze zien dat ze het kunstje nog niet verleert waren en speelden de zaal plat.

Het stevigere werk werd deze editie verzorgt door de HERRIE DAVIDSON BAND. Door het enthousiasme van deze band zat er bij het publiek de stemming al snel in. De afsluitact in de grote zaal was weggelegd voor onze vaste, altijd swingende huisband ACT ’83. Een zeer stabiele en vaste waarde van ons festival.

De DISCOTHEEK werd dit jaar bemand door de Dj’s KEES en GIEL. Samen zorgden ze voor het betere swing, soul, funk en discowerk. En maakten van de foyer van De Blauwe Kei een dampende jaren 80 club.

Dat de “Stones” nog steeds alive and kicking zijn bewees Rolling Stones-coverband URBAN JUNGLE, met nummers als “Paint it black”, “Brown Sugar”, “Start me up” en ”Satisfaction” wisten zij de liefhebbers heel de avond op de vloer te houden. In het café droop aan het einde van de avond het luie zweet van de muren, heerlijk!!

Oldies 2011 gaat de boeken in als een uiterst geslaagd feestje en legt de lat, voor de jubileum editie van 2013, weer enkele streepjes hoger. Op naar 2013, maar je weet… …time flies when you’re having fun!