| terug |
 


FOCUS op Oldies Back on Stage 2011

Oldies Back on Stage weer een geslaagd feestje! | 23 mei 2011 |

Zaterdag 21 mei was het dan zover. Voor ons als organisatie was het dit jaar anders dan voorheen. Voor de eerste keer in de geschiedenis niet uitverkocht. Rond de klok van 20.30 uur begon de Blauwe Kei vol te lopen. Om 21.00 uur begon onze eerste band op het hoofdpodium te spelen. Still-Working maakte met 12 man sterk een perfecte set. Veel fans van de bandleden waren al aanwezig en zagen hun favoriet de sterren van de hemel spelen. Vanaf 21.30 uur starten ook onze DJ’s Kees & Giel met een non-stop discoshow in het grand café. Met een geweldig vette sound en een perfecte muziekkeuze werd hier tot diep in de nacht gedanst. In het café d ‘artiste begon Urban Jungle om 21.30 uur aan de eerste van 3 sets. Ook deze Rolling Stones coverband speelde alsof ze de Stones zelf waren. Zoals gebruikelijk was het café de hele avond drukbezet en menigeen vroeg zich af of Urban Jungle de hoofdact van het festival was.

Rond de klok van 22.30 uur kwam Thijs van Leer met zijn band FOCUS het podium op. Plots stond de zaal helemaal vol. Onze bezoekers werden geboeid door het spel van Focus en bleven dat tot de laatste noot. Daarna was het de beurt aan de Herrie Davidson Band. Met hun herkenbare “Born to be wild” songs, geweldige presentatie en scherp gitaarspel kregen ook zij de handen van het publiek op elkaar. Hekkesluiter van de avond was onze vaste “huisband” Act ’83. In hun nieuwe bezetting was het voor Act ’83 de eerste keer dat ze Oldies mochten afsluiten. En hoe ze dat deden verdient een vette pluim. Uiteindelijk sloten ze om 02.15 uur ons festival af met het legendarische nummer “With a little help from my friends”.

Samen met ruim 1.000 muziekvrienden kunnen we opnieuw terugkijken op een fantastische avond. Als u graag nog even wilt nagenieten kunt u de foto’s van de avond bekijken op onze site. Deze foto’s zijn gemaakt door Elize Vagevuur en Marloes van Antwerpen. Als u net zo genoten hebt als wij zouden we het fijn vinden als u nog een berichtje in ons gastenboek wilt schrijven. Ook kunt u hier tips geven voor onze 10e editie in 2013.

» Bekijk ook het bericht op KliknieuwsKaarten Oldies Back on Stage nog verkrijgbaar | 28 april 2011 |

De laatste weken zijn er nog flink wat kaarten voor ons festival verkocht. Het UITpunt in Veghel geeft aan dat er nog een kleine 100 beschikbaar zijn. Als je nog geen kaarten hebt en toch graag wilt genieten van onvervalste rock uit de sixties en seventies dan ben je nu nog in de gelegenheid.
Herrie Davidson Band

OLDIES BACK ON STAGE 2011 | 31 januari 2011 |

Sixties en seventies nog steeds centraal tijdens festival.
Nog een kleine 4 maanden en dan is het weer zover: De nieuwste editie van OLDIES BACK ON STAGE met een line-up die er wederom mag zijn. Zaterdag 21 mei 2011 zal De Blauwe Kei wederom het podium zijn waar de diverse artiesten, bands en DJ’s zullen optreden.

» Bekijk de OLDIES BACK ON STAGE line-up 2011
Oldies kaarten kopen via UITpunt Veghel

Bekendmaking line-up | 13 januari 2011 |

Eind januari gaan we bekendmaken welke bands er zullen optreden op ons festival van 21 mei. Vast staat dat het weer "ouderwets rocken" wordt. We zijn erin geslaagd om naast FOCUS nog 4 andere bands te contracteren die absoluut Oldies waardig zijn. Veel grijze koppen op het podium zullen laten zien en horen dat de jaren ‘60 en ‘70 nog lang niet bejaard zijn. Houd de lokale media in de gaten of surf regelmatig naar onze site dan weet u wie er optreed.

In tegenstelling tot voorgaande jaren zijn de kaarten voor ons festival dit jaar niet in 1 dag uitverkocht. Zowel bij het UITpunt in Veghel als door middel van e-mail naar info@oldiesbackonstage.nl kunt u nog aan kaarten komen. Wij hopen natuurlijk weer op een volle bak maar gezelligheid en een goed stuk muziek staat bij ons op de eerste plaats.

The band FOCUS op zaterdag 21 mei in De Blauwe Kei.

Kaartverkoop Oldies Back on Stage 2011 | 8 november 2010 |

Zaterdag 13 november a.s., vanaf ’s-morgens 10.00 uur, start de kaartverkoop van ons populaire, 2-jaarlijkse muziekfestival.

"Oldies" is gepland op zaterdag 21 mei 2011. Ook deze keer zullen we weer vasthouden aan de traditie om zoveel mogelijk “oudjes” op het podium te krijgen. Door de bekendmaking van één van de hoofdacts op het grote podium willen we laten zien dat we trouw blijven aan de formule. De programmering is nog net niet helemaal rond maar we zijn zeer verguld met de komst van FOCUS naar De Blauwe kei.

FOCUS is een Nederlandse band uit de jaren zeventig, bekend om zijn instrumentale muziek, een combinatie van invloeden uit klassiek, rock en jazz. Focus begon als trio, opgericht door de klassiek geschoolde organist/fluitist Thijs van Leer in 1969. Dit Trio Thijs van Leer, begeleidde Ramses Shaffy en Liesbeth List en de Nederlandse uitvoeringen van de musical Hair. Tijdens een opname ontmoette ze de Amsterdamse gitarist Jan Akkerman die toen uit de groep Brainbox kwam. Hij voegde zich eind ’70 bij de groep en nam met hen het album In and out of focus op. Tijdens Oldies Back on Stage zullen ze ongetwijfeld de klassiekers Sylvia en Hocus Pocus spelen.

De laatste jaren zijn alle beschikbare entreekaarten in vlot tempo uitverkocht. Dit jaar starten we de verkoop op zaterdagmorgen om ook de werkenden onder ons de kans te geven een kaartje te kopen. Vanaf 10.00 uur is het UITpunt in Veghel geopend, zorg dat je er snel bij bent want op is op.

De kaartjes zijn te koop voor € 22,50 per stuk bij:
UITpunt Veghel, Markt 1 in Veghel. Tel. (0413) 353540
Noteer alvast in uw agenda!
Oldies Back on Stage zaterdag 21 mei 2011 | 13 juli 2010 |

Na een jaartje "rust" is het bestuur van Oldies Back on Stage weer begonnen met de voorbereidingen voor het nieuwe festival in 2011. De eerste contacten met bands zijn al gelegd. Hier en daar gaan we kijken (maar vooral luisteren) naar potentiële bands voor ons feest en de topact is al geboekt. Echte "Oldiesfans" zullen deze band zeker weten te waarderen.

Wanneer de voorverkoop zal starten is nog niet bekend maar wij beloven u dat we dat ruim op tijd zullen laten weten via de lokale media.Afscheid Manuela van Schaijk | 13 juli 2010 |

Onlangs hebben we afscheid genomen van ons langst zittende bestuurslid. Manuela van Schaijk was sinds de oprichting, in 1995, zeer betrokken bij onze stichting. Na 15 jaar trouwe dienst en héél veel advies op juridisch, fiscaal en sociaal vlak heeft Manuela ervoor gekozen om het stokje over te dragen aan een nieuw bestuurslid.

Een aantal maanden geleden hebben we Manuela op gepaste wijze bedankt voor haar inzet. Met ingang van 1 juli 2010 is Ed Vervoort toegetreden tot het bestuur. Ed is een geboren en getogen Veghelaar. In het dagelijks leven werkzaam als Product Manager bij Meco Equipment engineers in Drunen en al jaren een vaste bezoeker van "Oldies".

Wij zijn blij met de komst van Ed en wensen hem veel plezier met zijn nieuwe bestuurstaak.


Oldies 2009 opnieuw een succes ! | 9 juni 2009 |

De Blauwe Kei was afgelopen zaterdag weer hét decor voor liefhebbers van 60's en 70's muziek. Evenals voorgaande jaren genoot een grote groep muziek-liefhebbers van middelbare leeftijd weer met volle teugen. Een ontspannen en gezellige sfeer hing in alle zalen van de Blauwe Kei en zorgde ervoor dat er tot in de late uurtjes kon worden gedanst, gekletst en geflirt.

Ondanks eerdere berichten in de media gaat ook "Oldies 2009" de boeken in als een volledig uitverkocht festival. Rond middernacht werden aan de kassa de laatste kaartjes verkocht. Ruim 1.150 muziekvrienden hebben door hun komst naar "Oldies" laten zien dat het concept nog steeds staat als een huis. Wij durven dan ook met een gerust hart te stellen dat er in 2011 wederom een "Oldies Back on Stage" zal worden georganiseerd.

Heb jij ook genoten van deze avond? Laat dan een berichtje achter in ons gastenboek en/of kijk naar de foto's op onze site. Deze foto’s zijn gemaakt door Margot van Kleef (www.pixelday.nl)

In Memoriam | 25 mei 2009 |

Zanger/gitarist en later bassist Pierre Beek van de rock & rollband Hank the Knife & The Jets is zondagochtend 24 mei op 63-jarige leeftijd overleden. Pierre leed aan kanker.

Pierre Beek was sinds de oprichting in 1975 lid van de band, die in de jaren 70 furore maakte met nummers als The Guitar King en Stan The Gunman. Sinds 2003 kwam de band weer in originele bezetting bijeen onder de naam Hank the Knife & The Jets en maakten de mannen weer muziek met de sound van de succesvolle jaren zeventig. In 2005 trad Hank the Knife & The Jets nog op op ons festival. In 2006 werd de cd Black uitgebracht, waarop ook Pierre Beek te horen is.

Wij wensen familie, vrienden, kennissen en fans veel sterkte.Kaartjes te koop voor Oldies Back on Stage!! | 15 mei 2009 |

Er zijn diverse gereserveerde kaartjes voor ons festival niet afgenomen. Daarnaast hebben een aantal sponsoren zich teruggetrokken waardoor er tientallen kaarten alsnog beschikbaar zijn. Grijp dus nú uw kans en kom vanaf woensdag 20 mei v.a. 10.00 uur naar het UIT-punt in Veghel.
Het "Stage Support Fund" iets voor jou? | 3 maart 2009 |

Na het festival van 2007 werd door het bestuur van de stichting Oldies Back on Stage besloten om de meeropbrengst van Oldies Back on Stage in een fonds te storten. Organiserende jongeren, verenigingen en/of stichtingen kunnen zich, via e-mail aanmelden als zij aanspraak willen maken op een deel uit dit fonds.

Lees verder »


OLDIES BACK ON STAGE 2009 | 30 januari 2009 |
Sixties en seventies nog steeds centraal tijdens festival.

Nog 4 maanden en dan is het weer zover: Een nieuwe editie van OLDIES BACK ON STAGE met een line-up die er wederom mag zijn. Zaterdag 6 Juni 2009 wordt de Blauwe Kei weer ingericht met vier podia waarop diverse artiesten, bands en DJ’s het uiterste van hun kunnen zullen laten zien. In de grote zaal staan 4 toppers uit vervlogen tijden op het podium.

Lees snel verder voor de OLDIES BACK ON STAGE 2009 line-up »


Oldies weer in rap tempo uitverkocht!! | 17 november 2008 |

Maandagmorgen vijf voor tien. Een grote groep muziekliefhebbers staat voor de deur van het UITpunt. Zij willen er zeker van zijn dat ze op 6 juni 2009 weer aanwezig kunnen zijn op ons festival. Na ruim 1 uur zijn de eerste 400 kaarten al verkocht. Nog voor het sluiten van de dag gaan de laatste kaarten over de toonbank. Oldies Back on Stage 2009 is, zoals alle voorgaande jaren, UITVERKOCHT. Jammer voor diegene die vandaag niet in de gelegenheid waren.

Wilt u toch nog kans maken op kaarten laat u dan op de lijst plaatsen via ons mailadres info@oldiesbackonstage.nl. Vermeld uw naam, telefoonnummer en het aantal kaarten die u graag zou willen. Mochten er nog kaarten retour komen benaderen wij, in volgorde van binnenkomst, diegene die zich hiervoor hebben aangemeld.

Fans bedankt!! Wij zullen jullie verrassen met een geweldige line-up.
Het bestuur

Ton van Antwerpen (links) overhandigt de tickets bestemd
voor de verkoop aan Margot van Kleef van het UITpunt.

Kaartverkoop Oldies Back on Stage 2009 | 7 november 2008 |

Maandag 17 november a.s. vanaf 's-morgens 10.00 uur is het weer zover. De kaartverkoop van het populaire, 2-jaarlijkse muziekfestival in De Blauwe Kei gaat dan weer van start. "Oldies" is gepland op zaterdag 6 juni 2009. Traditiegetrouw wil de organisatie nog niet bekend maken welke bands er gaan optreden. Dit komt mede omdat de programmering nog niet helemaal rond is. "We zullen onze vaste fans aangenaam verrassen met een mooie en sterke line-up met een hoog nostalgisch karakter" aldus Dirk Hoevenaars. Dat de optredende bands nog niet bekend worden gemaakt is geen reden voor de bezoekers van dit grandioze feest om te wachten met het kopen van een ticket. Feit is dat Oldies Back on Stage al vanaf het eerste moment razend populair is. In 2007 werden alle beschikbare entreekaarten in minder dan een dag verkocht. Als u er in 2009 weer bij wilt zijn is het verstandig op tijd (vanaf 10.00 uur) naar het UITpunt te gaan. Omdat er een grote toeloop wordt verwacht is het UITpunt, bij hoge uitzondering, ook tussen 12.00 en 14.00 uur open.

De tickets zijn te koop voor €21,00 per stuk bij: UITpunt Veghel, Markt 1 in Veghel. Tel. (0413) 353540
ACT ’83 viert 25-jarig jubileum! | 4 augustus 2008 |

30 augustus 2008 is iedereen van harte welkom in De Blauwe Kei in Veghel waar de band ACT ’83 (met onze ex-voorzitter Ron van de Snepscheut als leadzanger) haar 25 jarig bestaan viert.

Er zal op die avond sprake zijn van een avondvullend programma met optredens van ACT ‘83 en Jacuzzi Sharks, Last Horizon en een gast-optreden van Martin Verdonk, een van Neerlands beste percussionisten.
Meer informatie kun je vinden op de site: www.act83.nl De entree bedraagt € 7,50 en de opbrengst is bestemd voor de strijd tegen kanker.

Oldies Outdoor succesvol verlopen | 26 juni 2008 |

Zaterdag 21 juni j.l., midzomernacht, hebben ruim 800 gasten kunnen genieten van 4 geweldige optredens in natuurtheater De Kersouwe. De sfeervolle ambiance in combinatie met een zwoele zomeravond-temperatuur en de passie van de optredende bands zorgden voor een fantastiche sfeer. De Vinkelse band BlackSell beet het spits af en bracht de in oranje getooide toeschouwers al vroeg in extase. Daarna speelde Act ’83, voor de 8e keer op het podium van Oldies, met verve en routine hun repertoire. Act ’83 moest het opnemen tegen de wedstrijd Nederland – Rusland die in de partytent werd bekeken door ongeveer de helft van het publiek. Ook Memphis Soul Stew speelde een professionele en swingende set. Voorzichtig werd er gedanst op de opzwepende soulmuziek. Rond middernacht was het de beurt aan Harry Muskee met zijn band Cuby and the Blizzards. Blues van de bovenste plank gespeeld door ervaren artiesten. Cuby ging door tot bijna 01.30 uur. Daarna werd er in de partytent nog nagefeest op muziek van de DJ’s Wim Roefs en Jan van As. Alles bij elkaar een avond waar zowel het bestuur van De Kersouwe als wij met plezier op terugkijken.


Oldies Outdoor en Oranje! | 16 juni 2008 |

Nu het Nederlands Elftal op verrassende wijze groepswinnaar in groep C is geworden is ook bekend dat zij de eerste wedstrijd in de kwart-finale zullen spelen op zaterdag 21 juni a.s. om 20.45 uur. Om de liefhebbers van Oranje tegemoet te komen heeft de organisatie van Oldies Outdoor besloten om in de partytent op het terrein van De Kersouwe een grootbeeldscherm te plaatsen. Hierdoor hoeven de oranjefans niets te missen van de wedstrijd en kunnen zij zowel voor als na de wedstrijd volop genieten van de bands en DJ’s.


DJ’s Jan van As en Wim Roefs ook back on stage | 28 april 2008 |

Tijdens Oldies Back on Stage outdoor, waarvoor 26 april de kaartverkoop start, zullen 2 oudgediende DJ’s hun vinyl weer van de zolder halen. In de partytent op het terrein van natuurtheater De Kersouwe zal, gedurende de hele avond, muziek uit de oude doos gedraaid worden door Jan van As en Wim Roefs. 2 bekende DJ’s die in de jaren '70 en '80 veelvuldig te horen waren in de grote uitgaansgelegenheden in het dorp Zeeland. Na afloop van het muziekprogramma op het podium zullen zij "vol gas" gaan tijdens de afterparty die tot de klok van 02.00 uur zal gaan duren. Even weer terug in de tijd met hits van Bruce, Eric, Mick, e.v.a. toppers uit die goeie ouwe tijd.

Oldies Back on Stage outdoor is op zaterdag 21 juni 2008 v.a. 20.30 uur.


Co-productie met natuurtheater de Kersouwe in Heeswijk-Dinther
Oldies Back on Stage gaat 21 juni "Outdoor" | 18 april 2008 |

Veghel - Voor het eerst in de 15-jarige geschiedenis van Oldies Back on Stage, gaat de organisatie een avond organiseren in de openlucht. Op zaterdag 21 juni 2008 (midzomeravond) zal theater De Kersouwe het podium zijn voor een avondje swingen op de muziek van weleer. Een complete avond met klinkende namen als Black Sell, Memphis Soul Stew, Act ’83 en hoofdact Cuby an the Blizzards zullen de vele bezoekers het juiste gevoel geven wat zo kenmerkend is voor het 2-jaarlijkse festival dat normaal gesproken in De Blauwe Kei in Veghel wordt georganiseerd.

Oldies-fans uit de regio zullen vanaf a.s. zaterdag 26 april kaarten voor dit festival kunnen kopen bij de volgende verkooppunten: Theater De Kersouwe (alleen online), Café De Zwaan Heeswijk-Dinther, VVV Heeswijk-Dinther en het UIT-punt in Veghel. Wacht niet te lang want er zijn maar circa 1400 kaarten beschikbaar. De prijs voor een kaartje bedraagt € 20,00 excl. reserveringskosten. Meer info kunt u lezen op: www.kersouwe.nl


Stage Support Fund keert uit
Opbrengst Oldies Back on Stage 2007 komt goed terecht. | 9 april 2008 |

Veghel - Woensdag 9 april j.l. werden door het bestuur van de stichting Oldies Back on Stage 2 cheques uitgedeeld. N.a.v. het 2-jaarlijks “Oldies” festival werd er in de zomer van 2007 besloten om de meeropbrengst in een fonds te storten. Organiserende jongeren, verenigingen, stichtingen konden zich tot 31 januari 2008 aanmelden als zij een deel uit dit fonds zouden willen gebruiken. In totaal kreeg OBoS 5 aanmeldingen binnen. Twee werden er woensdagavond gelukkig gemaakt met een fantastisch geldbedrag welke ze kunnen inzetten om hun evenement te financieren.

Stichting BookStage ontving uit handen van de voorzitter van Oldies Back on Stage, Dirk Hoevenaars een cheque t.w.v. € 1.000,- Een groep studenten van het Zwijssen College ontving een cheque t.w.v. € 2.000,- voor de organisatie van hun musical Chicago.

Dit was ons idee bij het opzetten van het fonds aldus Hoevenaars. “Jonge, organiserende mensen die, met steun van OBoS, op hun beurt weer een geweldige en hopelijk succesvolle show kunnen neerzetten”. Aangezien Oldies Back on Stage 2-jaarlijks wordt georganiseerd blijft er nog geld in het Stage Support Fund zitten. Iedereen die in aanmerking wil komen en voldoet aan de criteria die zijn opgesteld, wordt wederom uitgenodigd zich aan te melden via info@oldiesbackonstage.nl. Deze aanmeldingen worden aan het einde van dit jaar beoordeeld. Vervolgens zal in het voorjaar van 2009 er dan weer een uitreiking van het resterende deel uit het fonds plaatsvinden.

Foto's gemaakt door Margot van Kleef

Oldies Back on Stage heeft een nieuwe voorzitter. | 22 augustus 2007 |

Na het aftreden van Ron van de Snepscheut als voorzitter van de stichting Oldies Back on Stage heeft het bestuur Dirk Hoevenaars gekozen tot nieuwe voorzitter. Dirk Hoevenaars is vanaf de tweede editie enthousiast bestuurslid en mede-organisator van het succesvolle tweejaarlijkse muziekevenement. Ron van de Snepscheut zal het bestuur blijven adviseren over de programmering van het muziekfestival. Voor de lege plek die nu is ontstaan zijn wij op zoek naar een nieuw bestuurlid. Denk je dat jij een aanvulling kunt zijn in ons bestuur. Neem dan contact met ons op of meld je via ons e-mailadres: info@oldiesbackonstage.nl .Datum Oldies Back on Stage 2009 is bekend. | 22 augustus 2007 |

De volgende “Oldies” zal plaatsvinden op zaterdag 6 juni 2009. Het bestuur denkt met deze datum zoveel mogelijk rekening te hebben gehouden met de wensen van de bezoekers. 6 juni is na de voorjaarsvakanties maar nog voor de zomervakantie.Oldies Back on Stage heeft € 6.000,- op de plank liggen! | 22 augustus 2007 |

We hebben € 6.000,- beschikbaar gesteld voor het Stage Support Fund i.o. De Stichting Oldies Back on Stage heeft de meeropbrengst van iedere editie bestemd voor een door haar uitgekozen goed doel. Deze keer hebben we gemeend om, in de lijn van de doelstellingen van Oldies, een fonds in te stellen, het Stage Support Fund, waarop jongeren uit de gemeente Veghel een beroep kunnen doen wanneer zij een muzikaal/cultureel evenement, in de ruimste zin van het woord, willen organiseren. Mede dóór hen zelf te organiseren en vóór hen zelf. Het evenement moet openbaar toegankelijk zijn, op non-profit basis plaatsvinden en het mag geen religieus/godsdienstig danwel politiek karakter hebben. Bovendien zal het bestuur extra oog hebben voor inzendingen van kleinschalige projecten die normaal gesproken lastig aan sponsorgelden kunnen komen. Jongeren tot 21 jaar die in aanmerking willen komen voor een bijdrage in een door en voor hen te organiseren evenement kunnen schriftelijk hun aanvraag, uiteraard met een toelichting van de aard van het te organiseren evenement, toezenden aan: Stichting Oldies Back on Stage t.a.v. de secretaris, Elly Callaars-Roelofs, Beverweide 17 5467 LB Veghel. De aanvraag moet voor 31 december binnen zijn. Een aanvraag voor subsidie betekent niet dat die aanvraag gehonoreerd wordt. Het bestuur van de Stichting Oldies Back on Stage beslist daarover. Eind januari zal het stichtingsbestuur de toekenning bekend maken.

Met deze publicatie komt er een afronding van de editie 2007. Tot 2009!!
FOTO'S van "OLDIES" 2007 | 11 juni 2007 |

U kunt nu de vele foto’s die afgelopen zaterdag gemaakt zijn bekijken op onze site. Deze foto’s zijn gemaakt door Elise Vagevuur die als speciale “Oldies-paparazzi” op vakkundige wijze onze artiesten en gasten heeft vastgelegd. Indien er meer mensen zijn die mooie foto’s hebben gemaakt en deze graag op onze site willen laten zien dan kunnen deze als .jpg bestand worden gemaild naar: info@oldiesbackonstage.nl. Vermeld uw naam in het mailtje dan publiceren we die, als u dat wilt, ook op onze site.SYRINX STRINGBAND | 5 mei 2007 |

De Syrinx Stringband werd opgericht in december 1975. Ontstaan uit een echt groepje “hangjongeren” . Dat heette in die tijd niet zo, maar het verschil met de tijd van nu is niet zo groot. De band kreeg de naam Syrinx, wat panfluit betekent in het Grieks. Een van de leden had een dergelijk instrument gekocht, tijdens een vakantie, en gebruikte het zowaar bij wat covertjes die we op originele wijze vertolkten. De band groeide van vier naar zeven personen en de naam werd verlengd met Stringband. Niet gek, want er kwamen steeds meer snaarinstrumenten bij. Echter niet alleen snaarinstrumenten kenmerkte Syrinx, een uitgebreid fluitenarsenaal en veel percussie, waaronder een wasbord, hoorde bij het typische geluid.
In de Bloemenwijk dreunden de repetities door de huiskamers. De bandleden waren zo ongeveer 15 en 16 jaar jong en de optredens dienden zich aan. Er werd gerepeteerd in de Skup en de band speelden daar meerdere malen voor publiek. Ook in jongerencentra in de verre omtrek en toenmalige talentenjachten werden bezocht (en gewonnen). Folk-muziek was in de Skup populair en Syrinx volgde die trend. Echter “Rock” werd steeds belangrijker. Steeleye Span, Fairport Convention, Magna Carta, allemaal bands die inspireerde. Maar eigen bewerkingen van Simon & Garfunkel, The Beatles, Kevin Ayers en vele andere werden niet gemeden. Steeds meer eigen nummers sierden het repertoire. Hoogtepunten waren het optreden in het voorprogramma van Fungus en het eerste grote Veghelse popfestival. In 1979 stopten we, zoals vele jeugdbandjes stopten.

Het is nu bijna 30 jaar later, de instrumenten en meerstemmige zang, het is er allemaal weer. Speciaal voor "Oldies Back On Stage".

Angela van Dun: zang, fluiten, conga’s
Geert Rombout: bas, elektrische gitaar
Wim Holthuizen: zang, gitaar
Hans van Heck: drums
Ellen Vos: zang, fluiten, wasbord, percussie
Geert van de Vorstenbosch: zang, viool, mandolineVANSTEEG | 18 april 2007 |

Vansteeg zorgt ervoor, dat de muziek waar wij allemaal mee opgroeide, niet vergeten wordt. Een band met louter geroutineerde muzikanten, die, het hebben van plezier, voorop stellen. En dat hoor en zie je, bijvoorbeeld wanneer Ton Masseurs ( ex-Tumbleweeds) de gitaar in zijn nek legt en deze met gemak ondersteboven bespeelt. Stuk voor stuk hebben ze hun sporen in de muziek verdiend. De bandleden komen uit destijds befaamde bands als Tumbleweeds, Corrie en de Rekels, DC Lewis & The Missing link. De doorleefde stem van zanger Peter van de Greef geeft een extra dimensie aan de betere nummers uit de jaren 60,70 en 80.
De virtuositeit van Masseurs op de pedal-steelgitaar blijft verbazen. Vansteeg blijft werken aan eigen covers van muziek die er volgens hen echt toe doet. En dat is het publiek met hen eens. Denk aan Lay Down Sally,Unchain My Heart,Walk in the Room, Bring it on Home to Me. N`oubliez Jamais, en meer. Een verzameling evergreens die overal ter wereld aanslaat. Vansteeg treed dan ook geregeld op buiten onze landsgrenzen. Tijdens "Oldies" maken ze verschillende sets in het café. Na enkele wijzigingen in de bezetting staat de band in de huidige samenstelling al enkele jaren als een huis.

BEZETTING:
Clemens Putter Slaggitaar De lol van muziek maken met een t(g)roep vrienden is zijn grootste drijfveer,en het bouwen van imitatie instrumenten
Ton Masseurs Gitaar/Paddle steel Elk nieuw nummer is weer `n uitdaging,met rifjes en `n volume van een Tumbleweed.
Howard Schuler Basgitaar Zijn sateh`s zijn onovertroffen, maar hij speelt ook sologitaar,geen goede muziek met een lege maag.
Rob Kraak Drums Corrie en de Rekels is zijn hoofdact,na de muziek is fotografie en websites, na 12 uur zijn bezigheid.
Frits Weber Piano Befaamd stemmer in de regio,(beter als Rob?) bij hem staat `s Hertogenbosch aan de top.
Peter van de Greef Zang,gitaar Een strot als Cocker, Burdon, en blueskanonnen als Clapton, met als uitvalbasis Bavarialand.Jase in "garage" tijdens Oldies 2007 | 03 april 2007 |

Vanuit het niets speelden ze in 1999 op een volle markt in Veghel, de achtmansformatie JASE (Just Another Skipov Experiment). Daarna ging het snel en sloeg de band succesvol zijn vleugels uit in cover-land. De Just Another Experiment-fase is men allang voorbij. JASE bestaat uit een hechte club muzikanten die maar één doel voor ogen heeft: De zaal moet swingen! De voetjes gaan dan ook geheid ván de vloer als je wordt ondergedompeld in hun warme seventiesklanken. Gijs Gilsing (leadgitaar), Bas Verbeet (toetsen), Henk van der Heijden (drums), Hetty Hurkmans (leadzang), Karien Pennings (zang), Peter van Doorn (leadzang), Leon van den Bogaert (basgitaar) en Hans van der Wijst (slaggitaar) laten op het podium van de theaterzaal (tijdelijk omgedoopt tot “de garage” ) weer even de tijd herleven waarin nog échte’ muziek gemaakt werd! Van Pink Floyd tot The Free, van The Who tot The Beatles, kwaliteit staat voorop. De link met een beroemde reclameboodschap uit die tijd is dan ook snel gelegd: JASE ‘klopt, veegt en zuigt!’…

 


"Wel of geen kaarten voor Oldies en een echte liefhebber van Golden Oldies?!" | 30 maart 2007 |

Kom dan op zondag 6 mei 2007 naar het Theatermiddag-optreden van ACT '83 in Theater de Blauwe Kei in Veghel.

De 10-mans formatie ACT '83 brengt het theaterconcert :
ACT'83 ...music from A to Z.....

De mooiste pop- soul en rock-songs worden in een theatraal jasje gestoken en op aanstekelijke wijze uitgevoerd. De ware muziekliefhebber krijgt volop de kans om alle nostalgische hits lekker mee te zingen!
Op verrassingen kan gerekend worden!

Het eerste unieke theaterconcert van ACT'83 vindt plaats in de prachtige theaterzaal van de Blauwe Kei en is gepland van 15.00 uur tot 17.30 uur.
Na het optreden is er in het intieme theatercafé tijd om lekker na te borrelen tot 19.30 uur.

De entree bedraagt € 15,00 met in begrip van een pauze-drankje en een borrelhapje na afloop.

ACT '83 ZAL DE OPBRENGST DIE BOVEN DE EIGEN BEHEERKOSTEN UITGAAT SCHENKEN AAN KIKA! (fonds ter bestrijding van Kinderkanker) Hiermee steunt de band een initiatief van Blauw Geel 12.

Alleen daarom al moet u erbij zijn! Er zijn slechts 450 kaarten beschikbaar. U kunt kaarten reserveren op de website van ACT '83 : www.act83.nl
Kaarten zijn ook verkrijgbaar bij De Blauwe Kei : 0413-342555 en RS-Verzekeringen 0413-367777.OLDIES BACK ON STAGE 2007 | 8 maart 2007 |

Nog een paar maanden en het is zover: Een nieuwe editie van OLDIES BACK ON STAGE met een line-up die er wezen mag. Op 9 Juni 2007 wordt de Blauwe Kei ingericht met 4 podia, waarop diverse artiesten het uiterste van hun kunnen zullen laten zien en horen.

In de grote zaal staat het debuut van de eerste echte Veghelse Folk-rock band SYRINX STRINGBAND op het programma. Opgericht in 1975 speelden zij destijds een uitgebreid repertoire van eigen nummers en Folk-covers. Zes van de zeven oorspronkelijke leden van de band, staan tijdens Oldies weer samen op de planken. Het belooft een verrassend begin van de avond te worden. Kom op tijd want dit mag je niet missen!

Na de Syrinx Stringband mag de Kei zich opmaken voor de show van de wereldberoemde Engelse band: THE TROGGS. Zij zullen de zaal op haar grondvesten doen trillen met hun vele hits waaronder: WILD THING!

Na het optreden van The Troggs zal de, deels Veghelse, 10-mans band ACT ’83 wederom haar geheel eigen sound ten gehore brengen.

De finale in de grote zaal is weggelegd voor: THE BEE GEES MAGIC. Deze Engelse Tributeband speelt op verbluffende wijze alle zalen plat met zowel songs uit het oude BeeGees repertoire, alsmede de latere disco-dance nummers.

Een ander decor treft u aan in de DISCOTHEEK, die dit jaar zal worden bemand door KEES VAN DEN HEUVEL. Kees draait nog met zijn "oude"12-inch vinyl singles. (je weet wel, die zwarte platte schijven) Hij zal zorgen voor het betere swing, soul, funk en dance-classics werk.

In het theatercafé speelt de band: VANSTEEG, met lead-zanger Peter van de Greef. VanSteeg heeft een breed repertoire dat sterk neigt naar de Flower Power popmuziek. Het optreden van deze band zal worden afgewisseld met vette Rock & Roll van PV & THE HEARTBEATS, met daarin de Veghelse broertjes Eric & John van Houtum. Bij de vorige editie van Oldies werd deze band, vanwege stemproblemen van PV, op het allerlaatste moment vervangen door Phil Friendly. Maar nu zullen ze er zijn met een onvervalst Rock & Roll repertoire.

Dan hebben we ook dit jaar weer een ruimte gecreëerd op het theaterpodium, die is ingericht met een bar en dansvloer. Deze ruimte zal de sfeer uitademen van de oude underground kelderrock. De Veghelse Dj’s HANS SMITS & ROEL JANSEN zullen hier hun invulling aan geven, samen met de andere Veghelse debutant op het Oldies podium: JASE. Jase is een band die, met haar aanstekelijke enthousiasme en breed repertoire, zeer zeker het beluisteren waard is.

OLDIES BACK ON STAGE is er helemaal klaar voor !
Tot 9 Juni 2007Skup-reünie | 30 JANUARI 2007 |

Op zaterdag 3 maart a.s. wordt er in zalencentrum Ambiance aan de NCB-laan in Veghel een reünie gehouden voor iedereen die eind jaren zestig – begin jaren zeventig soos Skup bezochten. In de Skup kwamen veel verschillende jongeren. Het was een soos met een hippieachtige sfeer. Op deze Skup-reünie zal Cor van de Klooster samen met andere DJ's van toen de muziek draaien. Aanmelden voor deze avond kan via de internetsite: http://skupreunie.janwillems.nl of d.m.v. een mailtje naar skupreunie@gmail.com.

Vliegende start kaartverkoop Oldies 2007 | 27 NOVEMBER 2006 |

Vanmorgen is de kaartverkoop van Oldies Back on Stage 2007 om 08.30 uur van start gegaan. Ook dit jaar weer vliegen de kaarten de deur uit!
Binnen 6 uur waren alle kaarten al uitverkocht!!
Laat je d.m.v. een mail op de reservelijst plaatsen zodat wij eventueel retourkaarten kunnen verdelen aan de mensen op deze reservelijst:
Naam - Adres - Telefoonnummer - Aantal kaarten
mailen naar: info@oldiesbackonstage.nl en oldies@xs4all.nl
 

De kaarten à € 18,50 zijn te koop bij:
UITpunt Veghel, Markt 1 in Veghel (UITVERKOCHT!!)
The Music Store, Molenwieken 10 in Veghel (UITVERKOCHT!!)
RS Verzekeringen, Hoofdstraat 73 in Veghel (UITVERKOCHT!!)- Ton van Antwerpen (links)
overhandigt de eerste tickets
bestemd voor de verkoop
aan
Ronald Haacke van
The Musicstore -
Kaartverkoop Oldies Back on Stage 2007 | 22 NOVEMBER 2006 |

Maandag 27 november a.s. is het weer zover. De kaartverkoop van "Oldies" gaat dan weer van start. "Oldies" is gepland op zaterdag 9 juni 2007. Ook dit jaar willen we nog niet bekend maken welke bands er gaan optreden. Dit komt mede omdat de programmering nog niet helemaal rond is. We zullen onze trouwe bezoekers wederom aangenaam verrassen met een sterke line-up. 
In 2005 werden alle beschikbare entreekaarten in minder dan een week verkocht. Als jij er in 2007 weer bij wilt zijn is het verstandig op tijd naar een van de verkooppunten te gaan.

Voordeeltje;
Als u ook in het bezit wilt komen van een oranje 'Oldies' T-shirt dan kun je die nu bij het UITpunt kopen voor € 7,50 per stuk. Als je gelijktijdig een entreekaartje koopt ontvang je hierop een korting van € 1,00. Deze combi is alléén verkrijgbaar bij het UITpunt in Veghel.

De kaarten à € 18,50 zijn te koop bij:
UITpunt Veghel, Markt 1 in Veghel. Tel. (0413) 353540
The Music Store, Molenwieken 10 in Veghel.  Tel. (0413) 365850
RS Verzekeringen, Hoofdstraat 73 in Veghel. Tel. (0413) 367777
Voorbereidingen Oldies Back on Stage 7 in volle gang
| 04 OKTOBER 2006 |
Het duurt nog even (9 juni 2007) voor het zover is, maar het bestuur van Oldies Back on Stage is alweer in volle gang met de voorbereidingen. De eerste vergaderingen zijn alweer achter de rug, de eerste bands zijn ook al bekeken en beluisterd en de entreekaarten worden alweer gedrukt.
De 7e editie van Oldies Back on Stage zal weer net zo'n spektakel worden als de voorgaande 6 edities!

De kaartverkoop voor de 7e editie zal medio november 2006 van start gaan. T.z.t. zullen we u hierover natuurlijk nog informeren.
Koop een origineel Oldies Back on Stage T-shirt!
| 13 SEPTEMBER 2006 |
Op 9 juni a.s. zijn ook de Oldies Back on Stage T-shirts te koop. Natuurlijk in de oranje-Oldies-kleur met het logo van Oldies in het zwart als opdruk. Door dat T-shirt te dragen laat ook jij zien dat je de stichting Oldies Back on Stage en de goede doelen mede steunt. De T-shirts kosten slechts € 7,50 en zijn tijdens het evenement te koop.

Je kunt ze nu ook alvast bestellen via onze website. Klik dan op shop.
Diefstal dupeert Hank the Knife
| 17 FEBRUARI 2006 |
Door een brutale diefstal van de bus is één van de topacts van Oldies Back on Stage 2005 ernstig gedupeerd. Vorige week werd in Arnhem de bus met apparatuur van de band gestolen. Daarbij zaten onder meer de zeldzame zes-snarige basgitaar van Henk Bruijsten en enkele kostbare bekkens van drummer Alan MacFarlane. "Van de gitaar van Henk zijn er maar enkelen in Nederland, mijn bekkens zijn ook onvervangbaar. Een drumstel kun je stemmen, maar bekkens geven een specifiek eigen geluid", aldus MacFarlane in de Telegraaf.
Nieuwe foto's Oldies '05 duiken op 
| 13 DECEMBER 2005 |
Zo af en toe duiken er ineens foto's uit privé-collecties van Oldies Back on Stage op. Cor van de Klooster was afgelopen juni één van de bezoekers en maakte met zijn digitale fototoestel een aantal foto'. Daarvan zijn er enkelen te mooi om ze jullie te onthouden. Klik hier voor de foto's van Cor vd Klooster.

AD: 'Popconcerten steeds duurder
| 12 DECEMBER 2005 |
Popconcerten worden steeds duurder, de prijzen rijzen de pan uit. Kaartjes voor de Eagles en Stones kosten méér dan 100 Euro. Het Algemeen Dagblad beschrijft de oorzaak. 'Veel artiesten zien de inkomsten uit verkoop van cd's en dvd's dalen omdat die massaal gekopieerd worden. Ze compenseren dat door hoge entreeprijzen voor concerten te vragen. Die concerten waren vroeger bedoeld ter promotie van een nieuw album en dus goedkoper toegankelijk', aldus het AD.
OBoS-voorzitter Prins Carnaval in Veghel
| 13 NOVEMBER 2005 |
Ron van de Snepscheut, voorzitter van de stichting Oldies Back on Stage, is de nieuwe prins Carnaval van Veghel. De bekendmaking gebeurde zaterdagavond op het jaarlijkse Aftrapbal. Van de Snepscheut (49) is naast voorzitter van OBoS in het dagelijks leven eigenaar van RS verzekeringen. Ook zingt hij in de Veghelse band Act '83. Klik hier voor de website van de Veghelse carnavalsvereniging.
Cheques aan goede doelen uitgereikt
| 21 AUGUSTUS 2005 |
De stichting Oldies Back on Stage heeft dinsdagavond de cheques met de opbrengst van het  festival in juni overhandigd aan de beide goede doelen. Aanwezig waren het bestuur van Oldies, Huub van den Berg en Bernard Sloots van Muziekvereniging Harmonie Frisselstein en drie vertegenwoordigers van de stichting Kinderen van Sri Lanka: Ton en Hetty Rijkers-Bruin en Piet van Grinsven. Onder het genot van een drankje werden in café het Gat in de Markt twee cheques van elk € 3.000,00 uitgereikt. Op de foto OBoS-voorzitter Ron van de Snepscheut met de vertegenwoordigers van de twee organisaties.
Zoektocht naar foto's van Oldies uit 1997
  | 14 AUGUSTUS 2005 |
De organisatie van Oldies Back on Stage is naarstig op zoek naar foto's van 'Oldies' uit 1997. In dat jaar traden naast de landelijk bekende Tee Set met Peter Tetteroo (foto) en Hans van Eijk ook regionale en lokale bands als Kilian Brothers (Indo-rock) en Real Stallions (Mercybeat). Huub Brugmens (ex-El Cid), Arthur de Lima en de Veghelse gitarist Jan Vos (ex-Bumblebees) verzorgden een jam-sessie. Ook draaiden de hele avond de DJ's Dré den Ouden, Mario van Driel en Ton van Herwaarden muziek uit de sixties en seventies. Mocht iemand nog (privé)-foto's hebben uit 1997, dan houden wij ons aanbevolen! Mailen kan naar info [at] oldiesbackonstage.nl
 
Onbekende foto's uit 2003 duiken op
 
| 11 AUGUSTUS 2005 |
Een bezoeker van Oldies Back on Stage (het móet een Rubettes-fan geweest zijn) mailde ons een twintigtal digitale foto's van het optreden van de Rubettes in 2003. We hebben de foto's toegevoegd aan de fotogallery die een overzicht geeft van de optredende artiesten uit dat jaar. Mocht iemand nog foto's hebben uit 1997 (Oldies met onder meer de Tee Set), dan houden wij ons aanbevolen! Uit dát jaar is om onduidelijke reden geen enkele foto te vinden.
 
Foto's van Oldies 2005 online!
  | 26 JULI 2005 |
Het heeft even geduurd, dat geven we toe. Maar eindelijk staan de foto's van Oldies Back on Stage 2005 online. Veel foto's van de artiesten en disk-jockey's die hebben opgetreden en ook veel foto's van het publiek, dat zich op deze 6e Oldies Back on Stage tot in de late uurtjes uitstekend vermaakte! Klik hier voor een foto-impressie van Oldies Back on Stage (foto's: Karlijn Nouwens). Ook hebben we een nieuwe, completere selectie van foto's van Oldies Back on Stage uit 2003, 2001, 1999 en 1995 online gezet. Van de editie uit 1997 zijn helaas geen foto's meer te vinden!
 
Oldies 2005 was weer hélemaal top!
  | 12 JUNI 2005 |
Dat het een volle bak zou worden was al maanden bekend en dat Oldies Back on Stage weer een succes zou worden is eigenlijk ook geen verrassing. De Blauwe Kei stond zaterdag voor de zesde keer weer helemaal in het teken van de dit muziekfestijn. Nooit eerder was het evenement zo snel uitverkocht als voor dit jaar. Voordat er nog maar één naam van een artiest was bekend gemaakt waren de meer dan duizend kaarten al verdwenen. De sfeer was geweldig, tot in de late uurtjes bleef het enorm druk.
 
Act 83 prima slotact Oldies Back on Stage 2005
| 12 JUNI 2005 |
Waar het de vorige jaren steeds aan de topband was om Oldies Back on Stage af te sluiten, was het dit jaar de Veghelse band Act 83 die de rij bands in de grote zaal afsloot. Bewust was dit keer gekozen de topacts, Hank The Knife & the Jets en de Beatles Revival Band midden op de avond te laten spelen. De populaire Veghelse band Act 83 moest ervoor zorgen dat het publiek tot tegen sluitingstijd bleef. Die opzet slaagde zeer goed. Tot tegen twee uur was de Blauwe Kei 'kei-vol'.
 
Experiment met rock & roll-podium geslaagd!
| 12 JUNI 2005 |
Oldies Back on Stage had dit jaar een primeurtje: een rock & rollpodium op het theaterpodium. Simpel ingericht, een beetje garagesfeer en een čchte rock & rollband: Phil Friendly and the Extenders. Het was even wennen, maar toen het publiek de route naar het rock & rollpodium had gevonden, bleek ook dit een aanwinst van jewelste te zijn.